top of page
vtprostirvn

ПРО ВИПЛАТИ ДЛЯ РОДИН БЕЗВІСТИ ЗНИКЛИХ


Хто такий безвісти зниклий військовослужбовець Це той, хто зник безвісти під час захисту Вітчизни і щодо якого понад 15 днів відсутні відомості про місце перебування (АЛЕ НЕ ЙДЕТЬСЯ ПРО САМОВІЛЬНЕ ЗАЛИШЕННЯ СЛУЖБИ)

Які виплати зберігаються за військовослужбовцем?

Якщо він у полоні, взятий у заручники, зник безвісти, інтернований у нейтральних державах, він має право на: - виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, - оклад за військовим званням, - надбавки за вислугу років, - інші щомісячні додаткові види грошового забезпечення постійного характеру; - інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового - забезпечення.

Забезпечення індексується.


Хто отримує виплати ?

За відсутності військовослужбовця кошти отримують його рідні (дружина, чоловік, батьки, діти, опікуни, усиновлювачі). Виплата забезпечення буде здійснюватися до повного встановлення обставин захоплення у полон (заручники), інтернування, звільнення або моменту законного визнання померлим. Якщо хтось з рідних відмовився від своєї частки виплат, то вона розподілятиметься між рештою рівними частинами.


З якого часу діятимуть виплати ?


З дня захоплення, взяття у полон, зникнення безвісти – за заявою на ім’я командира військової частини (керівника організації).

Скільки розглядатиме командир заяву? Протягом 15 днів.

Чи може командир відмовити родині у виплатах? Так, якщо: - Подають не ті, хто має на це законне право; - Документи подано не в повному обсязі; - Заяву подано з порушенням строків, передбачених законів; ️- З’ясувалося, що військовослужбовець добровільно здався у полон або самовільно залишив місце служби.

Будьте уважні! Інших підстав ля відмови немає!

Відмову завжди можна оскаржити у судовому порядку.


Важливо: рідні військовослужбовців також мають право на отримання додаткової винагороди (виплата під час дії воєнного стану в розмірі 30 000 гривень щомісячно та збільшена винагорода до 100 000 гривень).

Нормативно-правові акти та інші документи (посилання), використані під час надання відповіді

5. Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 168 (далі - Постанова № 168).


Детальніше у файлі:



Comments


bottom of page